Vijećnica Naše stranke u Općinskom vijeću Novo Sarajevo Barbara Peleš-Stroil je zatražila odgovore nadležnih službi u vezi izgradnje stambeno-poslovnog objekta na parceli izmedju ulica Paromlinska-Alojza Benca-Butmirska.

„Prema važećem Regulacionom planu Centar Novo Sarajevo predviđena je izgradnja novog stambeno-poslovnog objekta P+3 do P+7 na površini K9=1926m2 i maksimalne visine 26m na parceli izmedju ulica Paromlinska-Alojza Benca-Butmirska. Predviđeno je rušenje 5 objekata na toj lokaciji“, pojašnjava Peleš-Stroil.

„Da li je investitor dobio potrebne dozvole i saglasnosti za izgradnju stambeno-poslovnog objekta na parceli izmedju ulica Paromlinska-Alojza Benca-Butmirska? Da li je investitor dostavio zahtjev za promjenu spratnosti i gabarita pomenutog stambeno-poslovnog poslovnog objekta u odnosu na predvidjeno u Regulacionom planu? Koliko je novca Općina Novo Sarajevo izdvojila za eksproprijaciju zamljišta na parceli između ulica Paromlinska-Alojza Benca-Butmirska?“, pitala je Peleš-Stroil.