SLUŠAJ ME

Sarajevsko izletište Stojčevac već predugo je zapušteno i izloženo stalnom propadanju. Tim povodom zastupnik Naše stranke u Skupštini KS Elvis Vreto predložio je rješenje. U narednoj godini, ako Vlada prihvati njegov prijedlog, trebalo bi biti izdvojeno dva miliona KM za uređenje tog izletišta.

U Vretinoj inicijativi stoji i na šta bi trebalo utrošiti te novce

– postaviti oznake, klupe, kante za smeće,

– urediti pješačke staze i prirodno jezero unutar kompleksa,

– uraditi rekonstrukciju nekadašnjih sportskih sadržaja kao i uraditi  novi  sportsko-rekreativni mobilijar za djecu i odrasle.

– zaštititi i konzervirati  postojeće objekte od daljneg propadanja i zbog sigurnosnih  razloga te onemogućiti pristup unutrašnjim dijelovima objekata

– hortikulturno urediti  područje i ograditi prostor.  

To bi trebala biti prva faza sanacije izletišta jer formalno-pravni status Stojčevca još uvijek nije riješen: „Do rješavanja formalno-pravnog statusa potrebno je prostor urediti  na osnovu  prava na upravljanje koje ima JU Vrelo Bosne. Usvajanjem inicijative privremeno bi se rješio problem, zatim iskoristio potencijal i prirodno bogatstvo tog područja. U budućnosti Stojčevac treba postati novi  Centar  za edukaciju, sport i rekreaciju po uzoru na već sličan u Novom Gradu“, kaže Vreto.