Na prijedlog članice Naše stranke Biljane Osmančević na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća u Sanskom Mostu vijećnik Naše stranke Ermin Osmanagić podnio je inicijativu za uređenje autobuskog stajališta u Pobriježju.

“Ovo autobusko stajalište ,koje koriste stanovnici naselja u dolini rijeke Blihe od MZ Husimovci do MZ Skucani Vakuf i Lušci Palanka, dosada je bilo neuređeno,n eobilježeno i nenatkriveno i bez ikakve zaštite za putnike koji čekaju autobuski prevoz. Najviše problema putnici imaju u jesenjem i zimskom periodu kada po kiši i snijegu čekaju na otvorenom”, rekao je Osmanagić.

Vijećnik Naše stranke naglasio je da se trenutno vrše radovi na uređenju ove raskrsnice i izgradnji kružnog toka, tako da autobusko stajalište više neće moći biti na istom mjestu s obzirom da bi se autobus morao zaustavljati u samom kružnom toku.

“U cilju neometanog odvijanja saobraćaja i kvalitetnijeg rješenja za putnike koji koriste ovo autobusko stajalište predložili smo njegovo izmještanje van zone kružnog toka i postavljanja nadstrešnice za putnike na samom stajalištu. Ovakvim uređenjem omogućilo bi se normalno odvijanje saobraćaja, a velikom broju stanovnika Sanskog Mosta, učenika i radnika koji koriste ovo stajalište olakšao bi se svakodnevni život, naročito u jesenjem i zimskom periodu”, dodao je Osmanagić.