Povodom izjave SDP-ove zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo Segmedine Srne-Bajramović da je Naša stranka učestvovala u vraćanju SDA u vlast, oglasio se Edin Forto, kandidat Naše stranke za Skuštinu KS-a, odredivši izjavu zastupnice Srne-Bajramović kao neistinitu.

”U odnosu na predizborni delirij Zlatka Lagumdžije, Segmedina Srna-Bajramović uspjela je zadržati mjeru, pa njen intervju na portalu Depo pokazuje samo amneziju na kantonalnom nivou. Segmedina Srna-Bajramović stavlja u isti kontekst zastupnike Naše stranke u Skupštini KS-a i Eseda Radeljaša, poslanika BOSS-a pravosnažno osuđenog za prevaru u produženom trajanju. Riječ je o istom onom Radeljašu kojem je drugi čovjek SDP-a Damir Hadžić, kao načelnik Opštine Novi Grad, prodao komad zemlje za 45 hiljada KM da bi ga kasnije otkupio za 1,000.000 KM. Želim istaknuti ovom prilikom da je Naša stranka jedina javno govorila o presudama Radeljašu, dok su drugi koalirali s njim. SDP treba samo da šuti i da se crveni od stida”, poručio je Forto.

”Segmedina Srna-Bajramović prigovara zastupnicima Naše stranke da su doprinijeli ”rušenju reformske vlade Fikreta Musića”. Međutim, Naša stranka nije mogla doprinijeti rušenju ”reformske vlade”, ne samo zato što ta vlada nije reformska, već najprije zato što je ta nesposobna vlada srušila samu sebe, kada je odlučila da raskine interesnu koaliciju sa Strankom demokratske akcije i udruži se sa Savezom za bolju budućnost. Za sve to joj glasovi zastupnika Naše stranke nisu bili potrebni – kao što nisu bili potrebni ni Stranci demokratske akcije da izvede svoj protivudar i uspostavi vladu Suada Zeljkovića, niti smo naše glasove davali jednima ili drugima”, zaključio je Forto.