Sabina Ćudić

PREDSJEDNICA GLAVNOG ODBORA

Rođena je 1982. u Sarajevu, na Općim izborima 2014. godine izabrana za zastupnicu u Skupštini Kantona Sarajevo, a 2018. godine izabrana za zastupnicu u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH. 2012. godine je bila kandidatkinja Naše stranke za načelnicu Novog Sarajeva, kada je osvojila povjerenje 13,56% građana i građanki ove općine.
Diplomirala je Političke nauke i Međunarodne studije na Towson Univerzitetu u SAD-u, a magistrirala Ljudska prava i demokratiju na Univerzitetu u Sarajevu i Univerzitetu u Bolonji.
Dobitnica je niza međunarodnih nagrada i priznanja u oblasti debate i govorništva, iz kojih je držala predavanja u SAD-u, Njemačkoj, Siriji, Velikoj Britaniji i drugim zemljama. Sabina predaje na Odsjeku za političke nauke i međunarodne odnose na Univerzitetu Sarajevo School of Science and Technology (Sarajevska škola za nauku i tehnologiju).
Email: sabina.cudic@nasastranka.ba

Tell: 033 408 888

Želimir Bukarić

POTPREDSJEDNIK GLAVNOG ODBORA

Rođen je 1965. u Sarajevu.
Učesnik osnivačke skupštine Naše Stranke u aprilu 2008. godine.

Diplomirao na ETF Sarajevo, Odsjek telekomunikacije 1991. godine. Ima obimno profesionalno iskustvo iz oblasti mobilnih mreža i ICT.
Dobitnik Zlatne povele BH Telecoma (2006. godine) za izuzetan profesionalni i stručni doprinos razboju BH Telecom-a. Od 1999.- 2014. godine bio Član tehničkog komiteta BAS/TC5 (Institut za standardizaciju BiH), Predsjednik radne grupe za mobilnu telefoniju.

U Našoj stranci učestvovao na kongesima, obavljao niz funkcija, te aktivno sudjelovao u izbornim kampanjama, i kreiranju dokumenata i politika: Deklaracija o zaštiti prirodnih resursa kao javnog dobra – usvojena na Prvom Kongresu, Politika ICT za izbore 2018. godine., i dr

Pripadnik Armije BiH 1992.-1996. godine.

Email: zrubiroza@gmail.com

Tell: 033 408 888

Jasmin Alić

POTPREDSJEDNIK GLAVNOG ODBORA

Rođen je 1987 u Tuzli. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Tuzli – odsjek za Socijalni rad nakon čega upisuje magistarski studij. Prije aktivnog ulaska u politiku, Jasmin je svoj životni put trasirao kroz volonterski rad u velikom broju domaćih i međunarodnih organizacija od kojih možemo istaknuti Međunarodni forum solidarnosti Emmaus, Crveni križ Tuzla, Biro za ljudska prava Tuzla, Gariwo Sarajevo i mnoge druge.

U tom period je bio učesnik i „Akademije mladih socijalnih lidera“ gdje su domaćini bili Poljska i Bosna I Hercegovina. Sa ponosom ističe na desetine različitih edukacija sa mladima iz oba entiteta i zemalja iz okruženja, a sve sa ciljem prevazilaženja konfliktnih situacija sa kojima se susreću balkanske zemlje i bh. društvo nakon rata koji nas je zadesio. Dobitnik je na desetine priznanja, certifikata i zahvalnica, od kojih mu je najdraža laskava titula koju je dobio još kao tinejdžer, a to je priznanje za najhumanijeg tinejdžera Tuzle za 2005.godinu. Od 2010. godine je uposlenik ugledne tuzlanske kompanije informatičke opreme Genelec.

Član je Naše stranke od 2008.godine, i u više navrata je bio potpredsjednik lokalne organizacije u Tuzli, a od 2018. godine je i njen predsjednik.
Trenutno obnaša i dužnost člana komisije za pravdu, ljudska prava i građanske slobode pri Skupštini TK.

Email:

Tell: 033 408 888

Berin Mušanović

POTPREDSJEDNIK GLAVNOG ODBORA

Rođen je 1991. godine u Sarajevu. Po zanimanju je Bachelor kriminalistike.
Živi i radi u Kiseljaku, trenutno je zaposlen kao Manager prodaje i marketinga  u kompaniji koja se bavi prodajom IT opreme i mobilnih uređaja. Radio je i kao konsultant za marketing. Također ima iskustvo iz realnog sektora u oblasti sigurnosti na poslovima fizičke i tehničke zaštite. Aktivno govori engleski jezik.

Jedan je od inicijatora i osnivača Općinskog odbora Naše stranke u Kiseljaku.
Na Četvrtom kongresu Naše stranke koji je održan u maju 2019. godine izabran je za člana Glavnog odbora, a potom i za potpredsjednika Glavnog odbora Naše stranke.
Također, obnaša funkciju sekretara Općinskog odbora Naše stranke Kiseljak.

Email:

Tell: 033 408 888