U Skupštini HNK Naša stranka neće imati zastupnika. Irma Baralija, predsjednica Gradskog odbora Naše stranke, u tom ne vidi poraz:

“Iako pozicija ‘prvih ispod crte’ nikad ne raduje, ipak postoje makar dva razloga koja nas čine sretnima i ponosnima, uprkos konačnom rezultatu.

Kad je HNK u pitanju, naš rezultat je najbolji u Mostaru, gdje, sudeći prema osvojenom broju glasova, možemo imati minimalno jednog vijećnika na lokalnim izborima kad oni budu održani. To nam govori da su mnogi Mostarci i Mostarke prepoznali naš rad i podržali politiku koja se bavi stvarnim životnim problemima, a ne floskulama o nacionalnim interesima. Pored toga, ponosni smo na činjenicu da smo glasove u Mostaru dobili na području cijelog grada, od Baćevića preko Rodoča, do Avenije i Rudnika, Carine, Tekije, Zalika, Blagaja itd. Koristim ovu priliku da se zahvalim svima koji su prepoznali našu pozitivnu kampanju i podržali nas, uprkos jako negativnom kontekstu i tenzijama koje su, pogotovo u Mostaru, nastale kao posljedica utakmice Komšić-Čović. Naša stranka je time pokazala da je stranka cijelog Mostara. U narednom periodu radit ćemo na povećanju broja birača kojima izbor političara nije uslovljen bilo kakvim strahom.“