Općinski odbor Naše stranke Bosanska Krupa pozvao je Općinsko vijeće da donese odluku o proglašavanju moratorija na sva nova, nepotrebna i neopravdana zapošljavanja kako u jedinstvenom Općinskom Organu uprave tako i u Javnim ustanovama i preduzećima kojima je Općina osnivač.
„Razlozi za pokretanje ove incijative su saznanja da bi u narednom periodu po već viđenom receptu i ustaljenoj praksi pred izbore moglo doći do novih i nepotrebnih zapošljavanja kako u Općini, tako i u javnim ustanovama i preduzećima kojima je Općina osnivač, i to isključivo po rodbinsko-stranačkoj liniji kako bi se obezbijedila bolja startna pozicija pred predstojeće lokalne izbore.
Suprostavljajući se ovoj praksi ukazali smo Općinskom vijeću i na pogoršane ekonomske prilike prouzrokovane izbijanjem pandemije u vezi s koronavirusom zbog čega je drastično nastupio pad privrednih aktivnosti i prometa što je uslovilo značajan pad budžetskih prihoda što će imati veoma ozbiljne posljedice po našu lokalnu zajednicu. Općinski budžet nije plata izborne baze vladajuće stranke“, istakao je Jasmin Redžić iz Općinskog odbora Naše stranke Bosanska Krupa.