Za Budžet Grada Sarajeva prihvaćen je amandman Naše stranke kojim se izdvajaju sredstva u iznosu od 20.000 KM za Muzej ratnog djetinstva.

„Iznos je simboličan, ali njime smo više željeli reći da se Grad prema Muzeju mora odrediti kao prema instituciji od društvenog značaja. Također je važno prepoznati borbu te institucije za samoodrživost i koliko god je to moguće podržati tu istrajnost. To je važno pogotovo u našoj sredini gdje svoj put ka samoodrživosti traže manje-više sve kulturne institucije zbog nedovoljnih budžetskih sredstava namijenjenih njima. Ipak, mi nismo stranka koja bi te institucije prepustila same sebi. Podrška države je neophodna, ali mora postojati izvjestan nivo pokazane želje i rada na samoodržanju da bi onda lakše i budžetska sredstva bila odvajana kao podstrek za daljnji razvoj. Tu želju i rad Muzej ratnog djetinjstva je nesumnjivo pokazao“, rekla je Jasmina Mršo u ime Naše stranke.

Muzej ratnog djetinjstva (War Childhood Museum) otvoren je u Sarajevu u januaru 2017. godine. U njemu je predstavljena kolekcija ličnih predmeta, priča, audio i video svjedočenja, fotografija, pisama, crteža i drugih dokumenata koji dočaravaju jedinstveno iskustvo odrastanja u ratu. Nedavno je upravo ovaj muzej osvojio prestižnu Muzejsku nagradu Vijeća Evrope za 2018. godinu, koja se dodjeljuje u sklopu manifestacije “Evropski muzej godine”. To je ujedno i prvi put, u 40 godina, da ovu nagradu dobija neki muzej iz regiona. Uzimajući u obzir to da Muzej ratnog djetinstva, od svog otvaranja do danas, sa izuzetkom Općine Stari Grad (koja mu je našla prostor), nije naišao na gotovo nikakvu podršku vlasti (Federalno ministarstvo kulture i sporta ocijenilo je da se ne radi o projektu od internacionalnog značaja, dok je iznad pomenuta nagrada dokazala upravo suprotno).​