Mersiha Jogunčić, predsjednica Regionalnog odbora Naše stranke Tuzla, te kandidatkinja za Skupštinu Tuzlanskog kantona, govorila je o konkretnim rješenjima ove stranke što se može vidjeti i po sloganu “Nemamo slogane, imamo rješenja”.

“U proteklom periodu dosta smo toga uradili na konkretnim rješenjima, a to će pokazati naši volonteri, volonterke, kao i kandidati i kandidatkinje u narednom periodu tokom izborne kampanje kada se budu direktno družili s građanima što je već krenulo. Imamo super feedback s terena. Naša stranka postaje poznatljiva i prepoznata kao stranka koja nudi konkretna rješenja koja se odnose se na goruću problematiku, a to su ekonomija, obrazovanje, javna upravna itd. – istakla je Jogunčić.

Izrazila je uvjerenje da će građani razumjeti rješenja i da će kandidatima i kandidatkinjama ove strake dati podršku na narednim izborima.

Neka od rješenja Naše stranke odnose se na ukidanje “bijelog hljeba” na svim nivoima vlasti, ukidanje nadzornih odbora za ustanove koje se finansiraju preko trezora, uvođenje prakse plaćanja PDV-a tek po realizaciji naplate, ukidanje diskriminacije porodilja u FBiH, reorganizaciju ministarstava, povećanje sufinansirajućih programa zapošljavanje pripravnika u realnom sektoru i drugo.