Vijećnik Naše stranke u Novom Sarajevu Vedran Jovančić na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća postavio je pitanje da li je dobijeno odobrenje i  odabran ponuđač za izvođenje radova na rekonstrukciji ceste i slivnika u ulici Ćamila Sijarića 53-57,

“Problem je nastao nakon asfaltiranja te ulice kada nisu izgrađeni slivnici za oborinske vode. Voda nesmetano teče strmim dijelom ulice Ćamila Sijarića do brojeva 53-57. Ulica je slijepa i voda se zadržava na tom dijelu čime obara potporni zid I stvara klizište koje obrušava cestu”, ističe Jovančić.

Vijećnik Naše stranke ističe da je ova sanacija najavljena u odgovorima na vijećnička pitanja i inicijative u materijalima za šestu sjednicu.

“Potrebno je u skladu sa propisima izvršiti izgradnju rešetkastih slivnika za oborinske vode u centralnom dijelu asfaltne ceste, izvršiti sanaciju obrušene ceste i potpornog zida s južne strane ulice  U avgustu prošle godine općinska inspekcija upozorila je na hitnost situacije, a ovu inicijativu sam podnio u februaru. Uskoro će i godinu dana od upozorenja inspekcije i mislim da je krajnje vrijeme da radovi na ovom lokalitetu počnu, kako ne bi došlo do veće katastrofe”, zaključio je Jovančić.