dav
      SLUŠAJ ME

Danas je Klub poslanika Naša stranka-Nezavisni blok u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine ugostio pedesetak mladih srednjoškolaca iz cijele Bosne i Hercegovine. Posjeta je dio projekta „Iniciraj dijalog – Aktivni mladi za transparentne parlamente“ Udruženja građana „Perpetuum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice“ iz Banja Luke.

Klub poslanika Naša stranka-Nezavisni blok ovom prilikom se odazvao i pružio mladim osobama iz oba entiteta u Bosni i Hercegovini da razgovaraju prvenstveno o parlamentarnim procesima koji se tiču mladih osoba, ali i o svim ostalim problemima kao što su odlazak mladih i nezaposlenost.

U ime Kluba poslanika mladima su se obratili i odgovarali na pitanja zastupnice u Predstavničkom domu Mirjana Marinković-Lepić i Aida Baručija. Ukazale su na poslanička pitanja koja su do sada predali u parlamentarnu proceduru kao i inicijative koje rade u saradnji s nevladinim organizacijama kao i udruženjima mladih kako bi pronašli rješenja za njihove probleme.

Zastupnice Baručija i Marinković-Lepić istaknule su transparentnost svog rada u ovome mandatu i pozvale buduće studente da sve svoje sugestije, ideje i primjedbe pošalju na adresu njihovog Kluba.