Vijećnik Naše stranke u Općinskom vijeću Ilidža Redžo Lemezan reagovao je na činjenicu da je obnovljeno oštećenje na cjevovodu na mostu na Ilidži, nedugo nakon što je izvršena popravka od strane KJKP „Vodovod i kanalizacija“.

„Nekoliko kvarova na cjevovodu pravi probleme već danima na Ilidži. Također, već duži period svjedočimo sniženom stepenu kvaliteta rada od strane kantonalnog preduzeća ‘Vodovod i kanalizacije’ po pitanju održavanja vodosnadbijevanja. Činjenica da građani često nemaju vode u svojim domaćinstvima, a da voda iz cjevovoda otiče, dovoljno govori sama za sebe“, kaže Lemezan.

Lemezan dodaje da je cjevovod na Ilidži prava metafora stanja u komunalnoj privredi KS, te interesa i sposobnosti postojeće vlasti da rješava probleme.

„Ovo je još jedan primjer nemoći, koju ViK iskazuje, nakon što je SDA uspješno provela proces stranačkog prisvajanja tog preduzeća, tako što je u njega upošljavala podobne a ne stručne kadrove. Glavna referenca trenuntnog direktora ViK-a nije stručnost i iskustvo, već veze sa asocijacijom mladih SDA, što onda i dovodi do ovakvih scenarija kakav je ovaj s kojim se na Ilidži suočavamo. Stanje će se popraviti isključivo nakon što stvari u svoje ruke preuzmu stručni i odgovorni ljudi, a postojeća garnitura ode iz ViK-a“, kazao je Lemezan.