Početkom prošle godine pompozno najavljivana obnova sportskog igrališta u kampusu Sveučilišta u Mostaru, popularnog „Vojničkog“, sa rokom završetka svih radova 01.01.2018. godine nije ni započela.

Marinko Šanje iz  GO Naše stranke Mostar ukazuje kako su vlasti i uprava Sveučilišta sad već prešli na novi nivo, ranije su izgovore tražili u nedostatku financijskih sredstava, sada uz potvrde financijskih uplata spominju datume i rokove, ali i dalje ne rade ništa.

„Početkom ove godine sa Sveučilišta je potvrđivano za medije da je novac za izgradnju sportskog igrališta na računu te da veći dio rekonstrukcije snosi Vlada Republike Hrvatske. Stoga se s pravom pitam gdje su novci koji su namijenjeni studentima ovoga Sveučilišta?“, naglašava Šanje.

„Premijer Republike Hrvatske jučer je boravio u Mostaru, ako je zaista gospodin Plenković želio osjetiti kakva je atmosfera u Mostaru bilo bi dobro da je svratio do Sveučilišta. Očekivali smo da će iskoristiti posjetu da provjeri kako se troši novac Republike Hrvatske. Nažalost, nije se desilo ni jedno ni drugo“, dodao je Šanje.

„Očito se i gospodin Plenković, kao i domaća politička elita, sjete studenata samo u predizbornim aktivnostima, uvijek i samo u izbornoj godini“, zaključio je Marinko Šanje.