Zloupotrebom Poslovnika o radu Općinskog vijeća Općinskom odboru Naše stranke Gračanica zabranjen je videoprijenos 12. sjednice Općinskog vijeća. Učinjeno je to na nelegalan način, a javnost je ostala uskraćena za cjelovitu sliku stvarnosti.

Na samom početku sjednice predsjedavajući Nihad Krajinović (SDP)  sazvao je Kolegij i tražio zabranu prijenosa  sjednice kojeg je o  Naša stranka. Četiri člana kolegija su bila protiv prijenosa, četiri za, dok je Sekretar Vijeća bila suzdržana. Iako nije bilo potrebne većine da se zabrani prijenos, predsjedavajući je rekao da je glasanjem odlučeno da se zabrana provede. Mirsad Čamdžić, vijećnik Naše stranke, podsjetio ga ja da rezultati glasanja govore drugačije, a onda je predsjedavajući povukao novi potez i glasanje prenio na vijećnike.  Glasalo se  na sljedeći način: „Ko je za poštivanje Poslovnika o radu OV Gračanica?“

Vijećnici Naše stranke, DF-a, SBiH, SDU, Nezavisnog bloka i BOSS-a oštro su reagovali i napustili salu dok je trajalo besmisleno glasanje.

Statut i Poslovnik  garantuju  javnost rada Općinskog vijeća. Naša stranka sjednice  prenosi  da bi svojim biračima, simpatizerima i zainteresovanim građanima  dala uvid u vlastiti i rad cijelog Vijeća. Smatramo da nema potrebe nešto kriti od građana naše Općine.

“Nije nam poznat motiv iznenadne zabrane prijenosa, s obzirom da smo to činili već nekoliko sjednica. Činjenica da je i Sekeretar Vijeća pravnica Dženana Tukulj  bila suzdržana,  najbolje ilustruje besmislenost i neodrživost ovakvog nedemokratskog čina. Poslovnik je zloupotrebljen što govori i saopćenje SDP-a u kojem ne mogu obrazložiti razlog za zabranu prijenosa”, kazao je vijećnik Mirsad Čamdžić.