Na jučerašnjoj javnoj raspravi o Nacrtu budžeta Općine Bosanska Krupa za 2018. godine u ime krupskog Foruma mladih Nermina Avdagić predložila je amandman u kojem se zahtijeva formiranje Centra za mlade.

Iz tekućih transfera udruženjima građana, u iznosu 10.000 KM, preusmjerila bi se polovina sredstava na zaseban Grant incijalnih sredstava za osnivanje i funkcionisanje Centra za mlade.

„Za uspješnu realizaciju ovog prijedloga potreban nam je adekvatan prostor, te smo došli na ideju da nam općina ustupi neiskorišten prostor gdje je bila smještena stara gradska biblioteka ili neki drugi smještaj, jer tako nam se pruža mogućnost apliciranja na razne projektne prijedloge s ciljem opremanja i što boljih uslova i rezultata rada ovog Centra“, kaže Avdagić.

Svrha i aktivnosti ovog centra ogledala bi se kroz edukaciju i druženja, npr. besplatne instrukcije za djecu/mlade koje bi održavali mladi profesori, (matematika, engleski jezik, fizika, informatika.) radionice slikarstva, plesa, muzike, glume, književnih većeri, večeri amaterske glume i teatra, čitanje bajki za djecu, večeri zabavnog karaktera i slično, gdje bi mladi naše zajednice imali priliku da kvalitetno iskoriste svoje slobodno vrijeme, znanje i talent.

Osim ovog amandmana, članovi Naše stranke uputili su još dva.

Tako Izet Arnautović traži trajno rješenje za održavanje šehidskih mezarja, a Jasmin Redžić pokretanje kulturne manifestacije Bosanskokrupsko ljeto, s tendencijom da ona postane tradicionalna.