Vijećnici Naše stranke u Općinskom vijeću Centar odbili su na prošloj sjednici učešće u tački 8. koja se tiče dodjele poslovnog prostora u ulici Maršala Tita (br. 54), pojasnivši da je tokom procesa dodjele došlo do izvjesnih poslovnih nelogičnosti i neregularnosti.
”Zahtjev za 48 kvadratnih metara poslovnog prostora, došao je od samo jednog ponuđača – Topich d.o.o. U vezi s tim uzeli smo u obzir činjenicu da je preduzeće Topich d.o.o. u vlasništvu supruge vijećnika u OV Centar – Dževada Topića, kao i to da se dodijeljeni prostor od 48 kvadrata, nalazi neposredno uz poslovni prostor koji je u vlasništvu vijećnika Topića. Osim toga, u izvještaju Pravobranilaštva Općine Centar za 2013. godinu navodi se da je sud donio rješenje kojim se utvrđuje da je Dževad Topić, kao korisnik poslovnog prostora, dužan platiti Općini Centar oko 97 hiljada maraka, te da do danas nije izmirio tu obavezu, što smatramo skandaloznim budući da je – naglašavamo – riječ o vijećniku u OV Centar. Shodno svemu navedenom, odbili smo učestvovati u dodjeljivanju poslovnog prostora preduzeću Topich d.o.o.”, kazali su iz Kluba vijećnika Naše stranke u OV Centar.
”Pored zahtjeva da Komisija za poslovne prostore proslijedi novu odluku o dodjeli poslovnih prostora u formi prijedloga na Općinskom vijeću, Klub vijećnika Naše stranke u OV Centar će na narednoj sjednici Vijeća zatražiti spisak svih korisnika poslovnih prostora sa iznosima obaveza, te spisak svih onih koji su tuženi od strane Općine. Smatramo da je prijeko potrebno stati u kraj praksi izbjegavanja zakona i propisa u vezi sa dodjelom i korištenjem poslovnih prostora pomoću koje određen broj lica stječe značajnu imovinsku korist”, zaključili su iz Kluba vijećnika NS-a u OV Centar.