SLUŠAJ ME

Pročitajte reakciju Naše stranke povodom izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović o BiH kao zemlji pod kontrolom militantnog islama.

„Glavna tema sastanka Kolinde Grabar-Kitarović s predsjednikom Izraela bila je Holokaust i suočavanje hrvatskog društva s fašističkom prošlošću. Treba biti izrazit licemjer pa u Izraelu reći kako je Hrvatska, u kojoj se fašizam revitalizira na svakom koraku, raskrstila s fašističkom prošlošću, a upravo to je rekla. Kad već može to, onda uopšte ne čudi što laže na Bosnu i Hercegovinu da je zemlja pod kontrolom militantnog islama. Takva demagogija je upravo fašistička i ne sumnjamo da njome želi raspiriti mržnju prema muslimanima kako bi ih dovela upravo u položaj Jevreja u Drugom svjetskom ratu. Moramo pod hitno uputiti pismo predsjedniku Izraela i demantirati njene izjave o BiH, ali i predočiti mu dokaze o jako lošem odnosu Hrvatske prema žrtvama fašizma iz Drugog svjetskog rata.

Osim toga, ovo je još jedan alarm za predsjedavajućeg Predsjedništva BiH da pozove hrvatskog ambasadora na razgovor i upita ga ponešto o hrvatskim namjerama prema BiH.“