Općinski odbor Naše stranke u Lukavcu podnio je prošle godine inicijativu da se u vrijeme zimskog raspusta u trajanju od 30 dana iznajmi i postavi klizalište u gradu, na prostoru devastiranog poligona u ulici Redžepa ef. Muminhodžića ili na poligonu kod osnovne škole.
Nakon podnesene inicijative dobili su “usmeno” obrazloženje iz Općine Lukavac da Inicijativa nije prihvaćena iz razloga što sredstva nisu planirana u budžetu Općine Lukavac.

“Mi smo kao Općinski odbor Naše stranke predložili da se sredstva za iznajmljivanje i postavljanje klizališta planiraju iz pozicija novčanih kazni i naknada za korištenje građevinskog zemljišta, a određeni prihodi od klizališta bi se mogli ostvarivati i naplatom ulaznica po simboličnim cijenama”, poručuju iz Naše stranke Lukavac i dodaju:

“Građani općine Lukavac, posebno oni nastanjeni u užem dijelu gradu, u toku zimskih mjeseci nemaju mnogo prostora za sportske i rekreativne aktivnosti. Čini nam se da bi klizalište znatno oživjelo svakodnevnicu svim građanima, a posebno djeci i omladini. Time bi se i otvorio novi prostor svima onima koji zimi žele izaći iz zatvorenog prostora, baviti se sportskim aktivnostima i družiti se. Zbog toga pozivamo Općinske vlasti da reaguju, jer već kasne, i što hitnije omoguće građanima općine Lukavac klizalište, rekreaciju i druženje tokom zimskih mjeseci.”

Naša stranka je već u Gračanici uspješno realizirala inicijativu za postavljanje klizališta, koje su podržali građani i koristili isto za rekreaciju i druženje tokom zimskih mjeseci.