U Lukavcu će ovih dana biti postavljeno klizalište. Predstavnici lokalne vlasti otvorit će ga i prilikom otvaranja i na lokalnim medijima predstavljat će to kao svoju zaslugu i brigu za naše najmlađe sugrađane, koji, eto, ovu zimu neće morati provoditi među svoja četiri zida ako im roditelji nemaju novca da ih vode po bh. i inostranim zimovalištima.

„Moglo je klizalište biti postavljeno i u 2017-oj. Tada smo iz Naše stranke podnijeli amandman na budžet. Iznajmljivanje i postavljanje klizališta je tada koštalo oko 20. 000 KM, a postavljanje klizališta je trebalo biti plaćeno iz novčanih kazni i naknada za korištenje građevinskog zemljišta, dok bi određeni prihodi od klizališta mogli biti ostvareni i naplatom ulaznica po simboličnim cijenama. To je odbijeno, a odbijanje nam je usmeno preneseno. Nisu se udostojili da nam to obrazlože službeno, pa čak ni u općinskom vijeću, nego na ulici. Eto kakav je odnos vlasti bio prema klizalištu prije više od godinu dana“, kaže Dino Osmanović, potpredsjednik Općinskog odbora Naše stranke u Lukavcu.

Razlog za ovogodišnje psotavljanje klizališta u Našoj stranci u Lukavcu vide u izbornoj godini:

„Mi u Našoj stranci nemamo problem s tim da lokalne vlasti realizuju naše ideje, makar i sa zakašnjenjem (što nije prvi put). Naprotiv, za nas je to svojevrsna satifsakcija i potvrda ispravnog djelovanja. Nažalost, oni djecu vide kao sredstvo za skupljanje izbornih poena, umjesto da sebe gledaju kao sredstvo za poboljšanje kvaliteta njihovog djetinjstva u Lukavcu. Da su željeli, sredstva bi planirali u budžetu za 2017. godinu pa bi klizalište postavili na vrijeme. Da li se vlast za realizaciju ove naše inicijative opredijelila sa zakašnjenjem od godinu dana zbog prikupljanja političkih poena na početku izborne godine, vjerujemo da će građani znati procijeniti sami.“