U Lukavcu, u Septembarskoj i ulici Patritoskog fronta, 2017. i 2018. godine izvršeno je orezivanje platana. Iz OO Naša stranka Lukavac pozivaju načelnika kao glavnog zagovornika orezivanja i odgovorne službe u Općini Lukavac, da odgovori na pitanje, zbog čega započeti posao do danas nije završen:

Načelnik Delić, pod izgovorom da platani ugrožavaju prolaznike, pješačku zonu i objekte, pravdao je orezivanje većeg broja stabala. Prvo je orezan veći dio stabala u Septembarskoj, a zatim u ulici Patritoskog fronta, izjavio je Dino Osmanović, potpredsjednik OO Naša stranka Lukavac i pitao zbog čega je izvršena selektivno orezivanje stabala:

Platani ispred privatne kuće i hotela Lukavac u Septembarskoj ulici i ljetne bašte TC Konzum u ulici patritoskog fronta do danas nisu orezani. Riječ je o platanima koji se nalaze na najfrekventijem dijelu ulice, raskrsnici, gdje se kreće i boravi veliki broj pješaka, kao i vozača. Zar nije logično da isti budu orezani, ako je jedan od izgovora bio sigurnost prolaznika? Također, platan ispred privatne kuće u Septembarskoj ulici se nalazi uz samu kuću i ugrožava objekat, što je također jedan od razloga orezivanja.Treći razlog za orezivanje je uređenje pješačke zone kroz pomenute ulice, ali do danas ništa nije urađeno po tom pitanju.“

Osmanović je odgovor tražio od Općine sa ovim pitanjem, ali odgovor nije dobio. Posebno problematičnom smatra činjenicu da je nedovršen posao građane Lukavca koštao oko 100.000 KM.