Gradski odbor Naše stranke Mostar oštro osuđuje jutrošnji napad na delegacije SDP-a i SABNOR-a koji se dogodio na Partizanskom groblju prilikom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Tražimo od policijskih organa da istraže, utvrde odgovornost i sankcioniraju počinitelje te prije svega učine sve da spriječe ovakve napade. Partizansko groblje treba biti mjesto ponosa svih građanki i građana Grada Mostara gdje njihova sigurnost ne smije biti dovedena u pitanje.

„Ovakvi kontinuirani napadi stvaraju osjećaj nesigurnosti i predstavljaju sramotan odnos prema gradu i državi čiji su stanovnici“, izjavio je Marinko Šanje iz Naše stranke Mostar.

„Apeliram mjerodavne institucije ali i širu javnost na jasno i glasno osuđivanje ovakvih napada u svrhu stvaranja osjećaja sigurnosti i slobode izražavanja“ kazao je Šanje i dodao da županijska i gradska vlast nisu odlučne suprotstaviti se ovakvim oblicima nasilja.

Posebno zabrinjavajuća činjenica je to da se pred Dan državnosti napadaju ljudi koji su odlučili da odaju počast onima koji su BiH komotnu za sve, bez obzira na vjeru i etniju, stvorili. Ovom prilikom im želimo poručiti da će opet biti pobijeđeni.