GO Naše stranke Mostar upozorava na veliki broj problema s kojima se svakodnevno suočavaju osobe s invaliditetom u gradu na Neretvi. Ono sto većina građana smatra rutinom i obavlja redovno, poput upućivanja zahtjeva za lične dokumente, potvrde o prebivalištu, koje su neophodne za obavljanje gotovo svih administrativnih procedura, do otvaranja bankovnog računa, upisa na fakultet i slično, osobama s invaliditetom predstavlja ogroman problem jer ispostava CIPS-a u Mostaru, kao ni mnoge druge institucije, nemaju adekvatan ulaz.

Različite prepreke i stršeći elementi na putu kretanja, nedostatak upozoravajuće signalizacije oko prepreka te neprilagođeni prilazi s naglaskom na željeznički kolodvor onemogućuju normalno funkcioniranje i svakodnevni život osoba s invaliditetom. Grad Mostar ne prepoznaje osobe s vidljivim, odnosno tjelesnim i osjetilnim invaliditetom, ne pokazuje postojanje svijesti jer za prilagodbu vrlo često nisu potrebna dodatna financijska sredstva već pravedna raspodjela već postojećih. Diskriminacija stanovnika Mostara ne odlikuje se samo na neprilagođenost njihovog kretanja, kršenja njihovih prava manifestiraju se i kroz nemogućnost pristupu informacija, obrazovanju, a pogotovo zapošljavanju.

GO Naše stranke Mostar traži od nadležnih odgovarajuće mjere osiguravanja pristupačnosti osoba s invaliditetom izgrađenom okruženju, prijevozu, informacijama i komunikacijama kako bi osobama s invaliditetom osigurale neovisno življenje i potpuno sudjelovanje u svim područjima života.