Sinoć je održan redovni sastanak Općinskog odbora Naše stranke Novi Grad Sarajevo na kojem je, osim članova Odbora,  prisustvovao i veći broj sugrađana. U posljednje vrijeme sjednice se održavaju se u Velikoj sali Općine Novi Grad zbog stalnog rasta članova i zainteresiranih građana koji žele dati svoj doprinos radu Općinskog odbora Naše stranke Novi Grad Sarajevo..

Na ovoj sjednici najviše se govorilo o amandmanima na Nacrt budžeta Općine Novi Grad za 2018. godinu, gdje su posjetioci imali priliku iznijeti svoje stavove i na taj način doprinijeti kvalitetnijem kreiranju budžeta za sve građane.

„Ponosni smo što se u našoj lokalnoj zajednici prepoznaje rad našeg Odbora i naših vijećnika, i što se naše članstvo povećava svakim danom. Večeras su svi prisutni pokazali izuzetnu zainteresiranost, entuzijazam i aktivno dali doprinos kroz prijedloge na Nacrt budžeta“, kazala je predsjednica Općinskog odbora Sandra Zaimović.

Zaimović dodaje da je pozitivno iznenađena koliko su prisutni upućeni u trošenje javnih sredstava Općine i koliko su imali primjedbi na sam prijedlog budžeta.

„Pozitivno je da se građani sve više aktivno uključuju u rad političkih partija kako bi uticali na trošenje njihovog novca kojim se puni budžet“, zaključila je Zaimović.