cof

Naša stranka otvorila je večeras kancelariju u Kiseljaku u kojoj će djelovati novoformirani Odbor Naša stranka Kiseljak. Već neko vrijeme veća grupa građanki i građana Kiseljaka zainteresirana je za pokretanje odbora u ovom gradiću 38 kilometara od Sarajeva, nezadovoljni društveno-ekonomskom i političkom atmosferom koju kreiraju vladajuće stranke SDA i HDZ.

Politički fokus Naše stranke u Kiseljaku će biti na kreiranju zajedničkih vrijednosti društva, integraciji djece u, sada podijeljenim osnovnim školama, ekonomskom razvoju, obnavljanju društvene infrastrukture, obogaćivanju univerzalnim kulturnim i umjetničkim sadržajima i vraćanju smisla koji bi omogućio mladima da u svom gradu prožive kvalitetan život sa svojim porodicama.

“Vrijeme je da se otmemo strahu i okovima neodrživih ideologija i da ovaj grad napokon postane grad svih njegovih građana i građanki, bez obzira na etničko porijeklo i vjeroispovijest. Želimo pokazati građanima da je moguće da svi imaju jednaka prava i šanse u ovom gradu, a ne samo probrana elita etnonacionalnih stranaka i njihovi podanici. Pozivamo sve zainteresovane Kiseljačane da nam se pridruže i da zajedno počnemo raditi na boljoj budućnosti nas i naše djece”, rekao je Anel Topalović, predsjednik Općinskom odbora Kiseljak.