Kupci stanova u stambeno-poslovnoj zgradi „15. maj” u Tuzli, zbog bezizlazne situacije u kojoj se nalaze, u ponedjeljak, 06. novembra organizovat će javni protest. Svoj protestni marš usmjerit će prema zgradi Gradske uprave i Tužilaštvu upućujući tako na odgovorne za nerješavanje njihovog problema.

Već deset godina traje izgradnja zgrade u kojoj su kupili 150 stanova te oko 50 garaža i poslovnih prostora. Niti mogu u nju useliti niti mogu vratiti uložene novce. Uz sve to Uprava za indirektno oporezivanje i Porezna uprava obavijestile su ih da je ova zgrada pod hipotekom.

Članovi Gradskog odbora Naše stranke Tuzla daju bezuslovnu podršku svojim sugrađankama i sugrađanima, kupcima stanova.

Situaciju dodatno otežava Gradska uprava: „Potezi koje vuče gradska uprava sa proglašenjem stečaja ‘JP Direkcije za gradnju’ Tuzla, jednog od investitora zgrade ‘SPO 15. maj’, jasno vodi ka tome da oni koji su kupili stanove nikada i ne usele u iste. Javnost mora da zna da je Grad Tuzla vlasnik i osnivač Direkcije za izgradnju – javnog preduzeća i da su kupci pri kupovini stanova dali povjerenje tom preduzeću, jer iza njega stoji Grad kao osnivač i vlasnik, koji sada negira svoju odgovornost.”, poručuju iz tuzlanskog odbora Naše stranke.

Naša stranka Tuzla traži odgovornost i od vijećnika Gradskog vijeća Tuzla, da se na sljedećoj sjednici Vijeća stavi na dnevni red tačka da je javni interes za sve građane Tuzle završetak objekta „SPO 15. maj”. Time bi pokazali da su vijećnici koji rade u interesu svih građana, a ne samo svojih političkih partija.