U Općinskom odboru Naše stranke na Ilidži oglasili su se nakon što su u tek obnovljenoj Maloj aleji ponovo počeli građevinski radovi kojim se obezbjeđuje prostor za bašte kafića nauštrb staza za pješake i slijepa lica.

“Nakon što je završena rekonstrukcija Male Aleje, sada se ponovo pristupilo radovima kako bi se otvorio prostor za bašte kafića. Očigledno je da nadležni žele od ove ulice napraviti prostor predviđen prije svega za kafiće, a nebitno im je i ako se zbog toga staza za pješake maksimalno sužava. Poseban je problem što je u dijelu Aleje koji je rekonstruisan 2016. na kojem se sada postavljaju tende – bila predviđena i staza sa slijepa lica”, naglasili su Našoj stranci na Ilidži.

Vijećnici Naše stranke na Ilidži upozorili su da projekat ponovne rekonstrukcije Male aleje nije predstavljen Općinskom vijeću,

“Nedopustivo je da što u našoj općini postaje praksa da načelnik odlučuje o važnim pitanjima bez da s tim upoznaje Općinsko vijeće, pogotovo kad se radi o ovako velikim ulaganjima. Također, općinske vlasti moraju voditi računa o prioritetima, a ovi radovi u Maloj aleji i troškovi koje oni iziskuju pokazuju da u određivanju prioriteta nisu uzete u obzir potrebe građana. Dodatni radovi ne mogu se gledati ni kao doprinos razvoju turizma, jer turizam nije samo ljetna bašta, nego prevashodno kulturni, zabavni i sportski sadržaj koji jedna zajednica može da ponudi. Ilidža mora što prije krenuti u tom smjeru, da se unaprijedi privredni razvoj cijele općine, a ne samo zadovolje interesi vlasnika restorana i ljetnih bašti“ , zaključili su u Općinskom odboru NS Ilidža.