Na prijedlog predsjednika Foruma mladih Naše stranke Farisa Šehovića, vijećnica Naše stranke u Novom Sarajevu Vildana Bešlija podnijela je inicijativu za postavljanje parkinga za bicikle na više pozicija unutar kampusa ili veći „parking za bicikla“ na jednom mjestu u krugu kampusa.

“Inicijativu smo predložili na osnovu zahtjeva studenata Univerziteta u Sarajevu, koji imaju želju da na fakultet dolaze biciklom, a nemaju mjesta predviđena za ostavljanje svojih bicikala. Ovo je odličan poticaj za studente da se više kreću biciklom, a manje koriste automobile ili gradski prevoz, a ovakvom incijativom direktno potičemo mlade ljude da se bave sportskim aktivnostima i rade na kvaliteti svog života, dok u isto vrijeme obavljaju svoje svakodnevne obaveze”, rekao je Šehović.

U Našoj stranci u Novom Sarajevu ističu da je postavljanje parkinga u nadležnosti Općine.

“Studenti su se već ranije obraćali rektoratu Univerziteta i dekanatima svojih fakulteta, koji su ih obavijestili da su takve infrastrukturalne radnje u nadležnosti Općine. Iskreno se nadam da jesu i da Općina neće osporavati ovu inicijativu prebacivanjem nadležnosti na Univerzitet, i da će u kooperaciji sa istim uraditi nešto korisno za studente. Ovo nije preveliki infrastrukuturalni projekat, ali bi bio veoma značajan za studente”, dodao je Šehović.