U Gradskom odboru Naše stranke u Tuzli reagirali su povodom nedovršenih radova na magistralnom putu na ulazu u Tuzlu, na petlji na Šićkom Brodu, što ugrožava učesnike u saobraćaju.

“Već neko vrijeme radovi na ovoj dionici stoje nedovršeni a da se ne zna jasan uzrok ovakvog stanja. Sada je u pitanju jedna od najopasnijih dionica u našem gradu, gdje su se već nekoliko puta događale i saobraćajne nesreće na istom mjestu, tu je bankina sasvim slupana, a poseban problem je i nedostatak rasvjete. Također, problem je što se ne pali ni putna signalizacija u vidu noćnih lampi jer se štedi struja”, rekao je Jasmin Alić, potpredsjednik Gradskog odbora Naše stranke u Tuzli.

“Osim toga, ugrožena je i sigurnost pješaka, jer se pothodnik koji prolazi ispod ceste ne održava i građani ga slabo koriste. Građani su već apelovali i da se izvrši dezinfekcija ovog pothodnika i gradske vlasti bi morale reagovati što prije”, dodao je Alić.

Iz Naše stranke u Tuzli ističu da bi se što prije trebao utvrditi razlog zastoja radova.

“U Gradskom vijeću bi hitno trebali i podnijeti inicijativu da se na ovom dijelu magistralne ceste osposobi rasvjeta. Također, gradske vlasti bi što prije prema JP Cestama Federacije trebale uputiti inicijativu da se utvrdi tačan problem zbog kojeg su radovi stali i da se ova cesta dovrši, kako bi se što prije spriječile nesreće i povećala sigurnost vozača i svih drugih učesnika u saobraćaju”, zaključio je Alić.