U Gradskom odboru Naše stranke u Tuzli oglasili su se nakon što se urušio dio nekadašnje zgrade DTV Partizan koja godinama stoji devastirana.

“Na primjeru ove zgrade se vidi nemar gradskih vlasti koji godinama najavljuju da će sanirati ovaj objekat. Ispostavilo se da su to bila samo puka obećanja, a Tuzla je ostala bez nekadašnjeg sportskog objekta koji je imao istorijsku važnost za Tuzlu. Jasno je da se ova zgrada urušila pred neispunjenim obećanjima gradonačelnika i Gradskog vijeća koji su dozvolili da tako propadne jedan od simbola našeg grada”, istakli su u Našoj stranci u Tuzli.

U Gradskom odboru Naše stranke u Tuzli ističu da je važno zaštiti i propadanje drugih objekata.

“Sreća je da ovom prilikom nije bilo povrijeđenih, a postoje i drugi objekti u našem gradu koje treba što prije zaštiti. Znamo da je istu sudbinu u bliskoj prošlosti doživjela Biblioteka, a uskoro bi slična sudbina mogla zadesiti ako se nešto ne poduzme i Barutanu. Nadamo se da će gradske vlasti što prije početi poduzimati aktivnosti na zaštiti i građana i objekata koji su važni za naš grad, a mi ćemo nastaviti pratiti te aktivnosti”, zaključili su u Gradskom odboru Naše stranke u Tuzli.