U Gradskom odboru Naše stranke u Zenici podnijeli su inicijativu da se na području grada Zenice obezbijedi alternativni način zagrijavanja obdaništa i škola.

“I dalje je  vrlo upitno da li će građani Zenice naredne zime imati mogućnost da se griju u svojim stanovima, jer još uvijek nisu riješeni problemi sa firmom Arcelor Mittal Zenica, kao isporučiocem toplotne energije. Ne smijemo dozvoliti da se o narednoj grijnoj sezoni raspravlja par dana pred njen početak, ili onda kad budu najveći minusi, nego već sada kada imamo vremena da nađemo alternativno rješenje, bar za one najugroženije kao što su su đaci, studenti i djeca u predškolskim ustanovama”, rekli su u Našoj stranci u Zenici.

Članovi Gradskog odbora Naše stranke u Zenici sačinili su Radnu grupu koja će u narednom periodu uraditi analizu mogućnosti i izradu prijedloga rješenja najprihvatljivijeg alternativnog načina zagrijavanja škola i obdaništa na području Grada Zenica.

“Namjera nam je da radna grupa posjeti osnovne i srednje škole, te predškolske ustanove, kako bi u razgovoru sa direktorima, saznali o kakvoj infrastrukturi se radi i šta oni predlažu kao rješenje. U cilju nam je da zajednički iznađemo prijedlog održivog, alternativnog rješenja za potrebe grijanja u ovim ustanovama, vodeći računa i o ekološkom aspektu, po ugledu na druge gradove u BiH i Evropi”, zaključuju u Našoj stranci.