U Općinskom odboru Naše stranke u Živinicama zatražili su od Općinskog vijeća da što prije raspišu izbore u mjesnim zajednicama koji nisu obavljeni već tri izborna ciklusa.

“Izborni propisi i pravila su jasni i njima je propisano da svake četiri godine, u roku od 60 do 90 dana lokalnih izbora, moraju provesti izbori za organe i tijela mjesnih zajednica na području cijele lokalne zajednice. Sada je evidentno da se u našoj općini izbori ne održavaju već tri izborna ciklusa i da su u organima mjesnih zajednica instalirani ‘doživotni predsjednici’ čiji je glavni zadatak primanje novčanih naknada, raspolaganje pečatom i djelovanje po zadatku vladajućih”, ističu u Našoj stranci u Živinicama.

U Općinskom odboru Naše stranke u Živinicama upozoravaju da je u Zakonu o principima lokalne samouprave definisano mjesto mjesnih zajednica u kojoj građani odlučuju o mnogim poslovima značajnim za rad i život na području mjesta življenja.

“Zahtijevamo od Općinskog vijeća da raspišu izbore u mjesnim zajednicama, kako bismo u tim sredinama dobili ljude po izboru građana. Mislimo da je mnogo važnije da na tim pozicijama budu ljudi u koje će građani imati povjerenje, umjesto onih koji će prije svega služiti interesima vladajućih. Krajnje je vrijeme da se počnu poštovati i primjenjivati zakoni, statut i poslovnici, kao i zastupati interesi i prava građana”, zaključili su iz Naše stranke u Živinicama.