Hitnu sjednicu Skupštine KS zbog pogoršane epidemiološke situacije tražili su opozicioni klubovi u Kantonu Sarajevo – Narod i pravda, Socijaldemokratska partija, Naša stranka i Nezavisna bosanskohercegovačka lista – samostalni zastupnici. Ovaj zahtjev odbili su pripadnici vladajuće većine u Kantonu Sarajevo, bez davanja adekvatnih razloga. Redovnu sjednicu zakazali su tek krajem mjeseca, što pokazuje potpunu nepovezanost sa stvarnošću, smatraju pripadnici opozicije u Kantonu Sarajevo:

“Broj zaraženih u Kantonu Sarajevo svakodnevno raste, stanje u glavnom gradu BiH je najgore od početka pandemije, građani i građanke su u strahu. Održavanje hitne sjednice nikada nije bilo potrebnije. Trenutna situacija je crveni alarm, a vladajuća većina traži više vremena za pripremanje sjednice.

Sve dok je zdravstveni sistem pred kolapsom, jer zdravstveni radnici rade mjesecima bez odmora, dok nema osobe na čelu Ministarstva zdravstva i dok građani i građanke nisu upoznati sa putem pacijenta nemate pravo na traženje više vremena. Odbijanje hitne sjednice Skupštine na kojoj biste nam morali odgovoriti na pitanja koja zanimaju i građane i građanke samo je pokušaj zataškavanja katastrofalnog rukovođenja ovom krizom.

Jasno je da su za pogoršanje krize odgovorni apsolutno svi nivoi vlasti, ali to ne amnestira vladajuću većinu u Kantonu Sarajevo!”