Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Sanski Most vijećnik Naše stranke Ermin Osmanagić uputio je inicijative za obnovu dječijeg igrališta u naselje 17.V.K.B i  uređenje prilaza u pomenuto naselje.

“Izdvajanje sredstva za obnovu dječijeg igrališta u naselju 17 VKB smo već tražili amandmanski u proceduri usvajanja ovogodišnjeg budžeta, međutim vladajuća većina nije imala sluha za problem naših najmlađih sugrađana. Ako se ubrzo ne krene s obnovom igrališta, kasnije će trebati puno veća sredstava za obnovu, nego što su trenutno potrebna. Prije svega, prioriteti su popravljanje ograde i postavljanje korpe za smeće”, rekao je Osmanagić.

Druga inicijativa odnosi se na asfaltiranje prilaza u naselje 17VKB sa Bulevara 7. korpusa.

“Radi se o veoma prometnom dijelu puta koji koriste stanari pomenutog naselja, ali i mnogi građani Sanskog Mosta.Tu su posebno problematične velike rupe na samom izlazu iz ove ulice na Bulevar 7 korpusa, koje otežavaju uključivanje u saobraćaj. Pošto je dionica relativno kratka, svega dvadesetak metara, mišljenja smo da se sa malim sredstvima ovaj problem može dugoročno riješiti asfaltiranjem”, zaključio je Osmanagić.