Iz Gradskog odbora Naše stranke u Bihaću predložili su gradonačelniku da obavještava javnost o izvršavanju budžeta na mjesečnom nivou i na taj način pokaže opredjeljenje Gradske uprave da u cilju očuvanja likvidnosti uskladi dinamiku izvršenja Budžeta sa dinamikom ostvarenih prihoda.

“Odluka o izvršenju Budžeta grada Bihaća, usvojena kad i Budžet za 2017. godinu, bez daljnjeg je dobar okvir kojim se propisuje finansijska disciplina i odgovornost za novčane tokove. Dosljednim poštivanjem njenih odredbi sasvim sigurno se garantira kontinuirana ravnoteža budžeta tokom godine čak i u okolnostima kada je on dimenzioniran preko realnih mogućnosti Grada koje  su već mnogo godina unazad potvrđivane, a nikad uvažavane”, rekao je Nurudin Osmanović.

Predsjednik Gradskog odbora Naše stranke u Bihaću ističe da je važno poštovati Odluku o izvršenju Budžeta.

“Iako je kreiranje budžeta na ovim prostorima već dugo politička kategorija a ne prakticiranje konkretnih potreba ugrađenih u prethodno postavljene zakonske okvire, Odluka o izvršavanju Budžeta grada ipak uozbiljuje ovu oblast i pruža kakvu-takvu šansu procesima koji su trebali spasiti grad od finansijskog potonuća. Analiza proteklih događanja i višegodišnjeg propadanja grada jasan je pokazatelj koliko je vlast do sada marila za odredbe Odluke o izvršavanju budžeta. To se stanje odsada mora promijeniti”, dodao je Osmanović.

Iz Gradskog odbora Naše stranke u Bihaću najavljuju da će nastaviti da sukcesivno obavještavaju građane Bihaća o poštivanju odredbi pomenute Odluke.