Sinoć je u prostorijama Naše stranke Kakanj održana konstituirajuća skupština na kojoj je izabrano rukovodstvo Foruma mladih OO Naše stranke Kakanj. Za predsjednika Foruma mladih u Kaknju je izabran Mirza Bajramović, a za potpredsjednicu Jasmina Neimarlija.

„Siguran sam da svako od vas ima popriličan broj zahtjeva i ideja koje su kvalitetne i ubijeđen sam da će se implementacijom istih poboljšati položaj mladih u našoj lokalnoj zajednici. Smatram da našim radom, kvalitetnim idejama i inicijativama možemo biti podstrek i značajna pomoć starijim kolegama i kolegicama, ali i mladima, dajući im podršku i samostalnost u donošenju vlastitih odluka,“ poručio je izabrani predsjednik Foruma mladih.

Pored članova OO Naše stranke Kakanj, mladima su se na osnivačkom sastanku pridružili i gosti iz Sarajeva – predsjednica državnog Foruma mladih Naše stranke Lamija Tiro te potpredsjednik Redžo Lemezan, koji koordiniraju rad svih Foruma mladih Naše stranke. Gosti su istakli da je za kvalitetan rad najbitnija motivacija za promjenom, te da će FM NS Kakanj kroz svoj rad imati stalnu podršku Državnog, kao i ostalih Foruma mladih Naše stranke.

„Članovi/ce odbora Foruma mladih Naše stranke imaju stalne mogućnosti dodatnog usavršavanja kroz učešće u obrazovnim programima, razmjenama između različitih općinskih odbora, te inostranim posjetama prijateljskim političkim strankama u drugim zemljama,“ poručila je Lamija Tiro.

Predsjednik OO Naše stranke Kakanj Dževdet Huskić u obraćanju je naglasio da je potrebno slušati potrebe mladih u svom okruženju.

“Šest mjeseci nakon osnivanja Općinskog odbora Naše stranke u Kaknju osnovan je i Forum mladih Naše stranke, kroz koji ćemo pokušati odgovoriti na njihove zahtjeve. Općinski odbor NS će blisko sarađivati sa Forumom mladih i pomoći im u detektovanju i artikulisanju onog što treba promijeniti u našem gradu, a tiče se prvenstveno mladih ljudi”, istakao je Huskić.

Forum mladih je stalno tijelo Naše stranke, prvenstveno fokusirano na probleme mladih, koje kroz ulični akcije, kao i različite načine kreativnog djelovanja, skreće pažnju javnosti na probleme u društvu.