Vijećnica Naše stranke u Novom Sarajevu Barbara Peleš Stroil na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća uputila je vijećničko pitanje kada će biti postavljen video nadzor na pasareli između ulica Fojnička i Blagajska.

“Na pretprošloj sjednici podnosila sam inicijativu da se postavi ovaj video nadzor i dobila sam odgovor da je postavljanje kamera na pješačkom mostu iznad pruge prihvaćeno u javnoj raspravi o Nacrtu budžeta za 2017. godinu. Također, u odgovoru se navodi da su već utvrđene i lokacije za postavljanje kamera”, rekla je Peleš Stroil,

Vijećnica Naše stranke ističe da bi ovu inicijativu trebalo realizirati što prije radi povećanja sigurnosti građana.

“Učenici O.Š. ‘Malta’ su na ovoj pasareli često meta maltretiranja i otuđivanja novca, a postavljanje video nadzora tražili su i direktor osnovne škole ‘Malta’ i Savjet mjesne zajednice Dolac. Osim toga, ovo je jedini prelaz između gornjeg i donjeg dijela MZ Dolac i građani su prinuđeni svakodnevno ovuda prolaziti.  Prijedlog je i da se kamere uvežu i u nadzorni odbor Policijske uprave Novo Sarajevo i Osnovne škole ‘Malta’. Nadam se da će ova inicijativa biti realizirana što prije da se poveća sigurnost svih građana”, zaključila je Peleš Stroil.