Vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Barbara Peleš Stroil dobila je odgovor na pitanje vezano za ugradnju lifta u Domu zdravlja Omer Maslić koje je postavila na sjednici Gradskog vijeća.

“Pitanje sam postavljala i u Općinskom vijeću Novo Sarajevo, a tom prilikom sam dobila odgovor da ugradnjom lifta koordinira Gradska uprava na osnovu donacije koju je Dom zdravlja dobio od grada Friedrichshafena. Direktorica Doma zdravlja sada je odgovorila da je problem sa lokacijom lifta riješen i da je utvrđeno gdje će tačno lift u Domu zdravlja biti postavljen. Također, Općina Novo Sarajevo će finansirati izradu projektne dokumentacije potrebne za pribavljanje urbanističke saglasnosti i građevinske dozvole za ugradnju lifta”, rekla je Peleš Stroil.
 
Vijećnica Naše stranke ističe važnost toga da se nakon zastoja ova inicijativa realizuje što prije.
 
“Direktorica Doma zdravlja navodi i da je u toku prikupljanje projektne dokumentacije i da će inicijativa uskoro biti realizovana. Važno je da se ova inicijativa što prije realizira jer će ugradnja lifta u Domu zdravlja umnogome olakšati  starijim i invalidnim osobama, te maloj djeci sa majkama koji odlaze ljekaru. To će biti važan korak u poboljšanju infrastrukture u zdravstvu na području naše općine, što ide u korist svih građana”, dodala je Peleš Stroil.