Vijećnik Naše stranke u Novom Sarajevu Robert Pleše podnio je inicijativu da nadležna općinska služba izađe na teren i poduzme odgovarajuće radnje i mjere na rješavanju problema sa saobraćajnom infrastrukturom na Vracama na tri lokacije, u Teočačkoj i Dobojskoj ulici.

“U Teočačkoj ulici više od pola saobraćajnice je puklo, potporni zid se pomjerio i krenuo ka stambenom objektu. Stanovnici ove lokacije su iskopali i uklonili nekoliko kubnih metara zemlje i podloge od saobraćajnice kako bi smanjili pritisak na potporni zid. Ovo je saobraćajnica koja spaja Teočačku sa Novopazarskom ulicom, te je sada u prekidu i u potpunosti otežava kretanje stanovnika MZ Vraca i  MZ Hrasno Brdo”, rekao je Pleše.

Vijećnik Naše stranke ističe da je o ovim problemima dobio informacije od članova savjeta MZ Vraca i da su prezentirani od sekretara MZ Vraca.

“Osim Teočačke, postoje problemi i u Dobojskoj ulici gdje je  potporni zid prema privatnoj parceli nakošen i postoji mogućnost da usljed ispiranja tla zbog puknute vodovodne cijevi dođe do urušavanja i samim time prouzrokovanje veće štete. Također, u istoj ulici kod broja 29 na potpornom zidu su vide napuknuća na više mjesta. Nadam se da će nadležne službe što prije reagovati i izaći na teren, kako bi se utvrdio stvarni stepen opasnosti od urušavanja potpornih zidova i poduzele aktivnosti da se to spriječi”, dodao je Pleše.