Irma Baralija

POTPREDSJEDNICA

Diplomirala 2008. godine na Odsjeku za filozofiju i sociologiju Filozofskog fakulteta u Sarajevu. U oktobru 2009. godine postala stipendistkinja Kraljevine Španije za dvogodišnji magistarski studij Političkih nauka na Univerzitetu Complutense u Madridu. Magistrirala 2011. godine a magistarski rad joj je bodovan kao najbolji na pomenutom studiju u toj akademskoj godini.
Certificirana je trenerica za “Nenasilnu komunikaciju i razgradnju predrasuda”. U periodu od 2001. do 2003. godine aktivno radila kao trenerica i voditeljica radionica o pomenutoj temi u osnovnim i srednjim školama širom Hercegovine.
Prevoditeljske poslove pri EUFOR misiji obavljala u periodu od 2005. do 2009. godine, prvenstveno u vojnim bazama Ortiješ Mostar i Butmir Sarajevo. Učestvovala je u različitim terenskim akcijama s ciljem očuvanja mira u Bosni i Hercegovini.
Saradnica Centra za kritičku misao Mostar na aktivnostima u vezi s temom suočavanja s prošlošću. Iza sebe ima dugogodišnje profesorsko iskustvo u mostarskim gimnazijama kao i Koledžu ujedinjenog svijeta. Trenutno radi kao eksterna ocjenjivačica u Programu međunarodne diplome (IB).
Posvećena borbi za jednakopravnost svih građana i građanki u BiH, s trenutno posebnim fokusom na političko pitanje grada Mostara, dio čega je i tužba “Baralija protiv Bosne i Hercegovine” pred sudom u Strazburu, koju je uputila 2018. godine.
U Našoj stranci od 2015. godine, pokrenula mostarski odbor i izabrana za predsjednicu istog. Izabrana je 2016. godine u Predsjedništvo Naše stranke, a na posljednjem Kongresu izabrana je za potpredsjednicu.

Email: irma.baralija@nasastranka.ba

Tell: 033 408 893

Srđan Mandić

POTPREDSJEDNIK

Rođen je 1972. godine u Sarajevu. Magistar je ekonomskih nauka iz oblasti marketinga. Završio je i General Management Program na prestižnoj školi za menadžment na Bledu. Aktivni je govornik engleskog jezika. U kompanijama Klas, Sprind i Oslobođenje obnašao je različite menadžerske funkcije uključujući i funkciju direktora društva u Sprindu i Oslobođenju. Bio je pripadnik Armije BiH. Dobitnik je brojnih priznanja za rad u struci. Na Kongresu Naše stranke 2019. godine izabran je za njenog potpredsjednika.
Od 2018. obnaša funkciju ministra kantonalne privrede u Kantonu Sarajevo.

Email: srdjan.mandic@nasastranka.ba

Tell: 033 408 893

Mirsad Čamdžić

POTPREDSJEDNIK

Rođen je 1966. godine u Gračanici, gdje je završio srednju Elektrotehničku školu. Fakultet političkih nauka završio je u Sarajevu sa zvanjem diplomiranog žurnaliste. Od 1992. godine zaposlen je u Radio Gračanici. Sarađivao je na raznim medijskim projektima, Federalna TV, HTV, Radio Fern, RFE/RL. Dobitnik je priznanja Zlatna značka Općine Gračanica te prve novinarske nagrade „Srđan Aleksić“ za 2012. godinu. Izabrat je za vijećnik u OV Gračanica 2008. godine. Na parlamentarnim izborima 2018 postaje zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Email: mirsad.camdzic@nasastranka.ba

Tell: 033 408 893