Na službenoj stranici predsjednika RS Milorada Dodika kao istaknuta stoji vijest u kojoj piše kako je „predsjednik Republike Srpske izjavio da je odbojkašicama iz Republike Srpske Tijani Bošković, Brankici Mihajlović i Jeleni Blagojević donirao po 20.000 KM i uručio prigodne poklone, jer su sa reprezentacijom Srbije osvojile zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.“

Obećao je pokrenuti inicijativu kojom bi se u zakon ugradilo pravo na državne sportske penzije onim sportistima koji osvajaju medalje s reprezentacijama Srbije.

Nije navedeno da li Dodik ljude okolo nagrađuje ličnim ili državnim novcem ili državni doživljava kao svoj pa u saopštenju stoji da ih je on lično nagradio, ali: „Čak i ako zanemarimo da su snovi Dodika noćna mora nas koji volimo svoju jedinu domovinu  BiH, javnost u RS-u  treba podsjetiti na činjenicu da je u tom bosanskohercegovačkom entitetu samo ove godine zatvoreno 15 područnih škola. Dakle, 15 školskih dvorišta i igrališta, na kojima bi odrastali budući sportski šampioni bh. sporta ostaće pusto i bez podrške entitetskih vlasti. Dodikovi snovi da će njegova beogradska imovina i rodna kuća jednog dana biti u istoj državi već sada očigledno pretvaraju demografsku sliku tog entiteta u pustopoljinu. Zato pozivam političke lidere RS-a da ne sanjaju Dodikove snove nego da skupe mudrosti i hrabrosti i zajedno s nama sanjaju jednu novu, modernu, evropsku, građansku BiH u kojoj ćemo svi biti ravnopravni na svakom pedlju naše teritorije“, reakcija je Predraga Kojovića, predsjednika Naše stranke.