Predstavnik Foruma mladih Naše stranke Redžo Lemezan pozdravio je odustajanje ministra saobraćaja od inicijative da se studenti Univerziteta u Sarajevu obavežu na kupovinu godišnjih karata za GRAS. Lemezan je kazao da je ovo mala pobjeda, ali da mladi moraju nastaviti zajedno raditi za bolje uslove javnog prijevoza.

„Zatražićemo pokretanje redovnog noćnog prevoza iz centra Sarajeva do Ilijaša, Hadžića, Vogošće i Ilidže. Moramo povezati grad i približiti sve njegove mogućnosti svim građanima. Također, tražimo pokretanje novih redovnih linija prema sarajevskim izletišitima, koji će biti specijalizirani za ovu vrstu prevoza, bez deset stanica već kroz direktnu liniju. Dalje, zagovaramo da se konačno promijeni način i zaustavi birokratija koja zaustavlja pokretanje novih prevoznih linija prema rubnim dijelovima grada i preuzimanje linija GRAS-a tamo gdje ne funkcioniše prevoz ili je neredovan. Želim da vjerujem da i ekipa iz SPUS-a radi ono što misli da je najbolje za studente, sjest ćemo svi i sa zajedničkim prijedlozima ići prema GRAS-u, drugim prevoznicima, te konačno i prema Vladi KS“, poručio je Lemezan.

„Kao vijećnik u Općinskom vijeću Ilidža sam razgovarao sa kolegama i postoji jedno jedinstvo da se radi na decentralizaciji Kantona Sarajevo, otvaranju prostora za kulturu, saradnju, mlade. Nije Sarajevo do Baščaršije do Marijin Dvora, a da bi tu percepciju promijenili moramo prvo poboljšati javni prevoz, otvoriti prostor privatnicima, te ponuditi stvari koje evropski gradovi imaju – noćni prevoz, izlet-linije i posebne aranžmane za mlade“, zaključio je Lemezan.