Vijećnik Općinskog vijeća Ilidža Redžo Lemezan iz Naše stranke zatražio je od općinskih i kantonalnih vlasti pokretanje aktivnosti kojim će se osigurati da se dio programa Sarajevo Film Festivala održava na području Općine Ilidža.

“Ranije je vijećnik Elvis Vreto pokrenuo inicijativu za ‘decentralizaciju’ kulture, u okviru kojeg tražimo da kantonalne vlasti kao obavezni uslov za finansiranje svih većih kulturno-sportskih manifestacija postavljaju i održavanje dijela aktivnosti izvan četiri gradske općine”, kazao je Lemezan.

“Sala kino Igmana ima kapaciteta oko 150 sjedećih mjesta, nabavili smo projektor za kino projekcije, te sada imamo instaliranu svu potrebnu opremu. Također, Ljetna pozornica Ilidža ima kapacitet 500 sjedećih mjesta, na kojem su uspješno održane brojne manifestacije i ranije. Dokazano smo dobri domaćini i organizatori, svi ćemo dati svoj maksimum. Od Vlade KS i Sarajevo Film Festivala tražimo priliku da se dokažemo, ali ovo tražimo i kao njihovu obavezu prema nama kao dijelu Kantona Sarajevo”, poručio je vijećnik Lemezan.