Građani su i jutros nakratko blokirali prilaz mostarskoj deponiji Uborak. U Gradskom odboru Naše stranke Mostar ova građanska akcija je opravdana i podržavaju je. Kažu da problem deponije Uborak u sebi sažima sve probleme upravljanja Mostarom – „neodgovornost, bezobrazluk i nesposobnost“.
Tarik Tanović, predsjednik Gradskog odbora Naše stranke Mostar, kaže:

„To što građani rade može samo ubrzati rješenje problema deponije. U Mostaru je politički život, u smislu parlamentarnog djelovanja kroz Gradsko vijeće, blokiran. Mostar nema Gradsko vijeće. O direktnoj demokratiji da ne govorimo. Nije ništa drugo preostalo nego građanska akcija koja bi nametnutu nam vlast prisilila da radi na stvarima ključnim za život grada, a takvo je pitanje deponije. Međutim, pitanje je da li se uopšte ima koga natjerati. Da li trenutno u Mostaru ima i te nametnute vlasti? Gradonačelnik Bešlić, ili neko iz njegovog ureda, mora se obratiti građanima i reći da li je on, zbog svog zdravstvenog stanja, u mogućnosti da obavlja dodijeljenu mu funkciju te, ako nije, ko uopšte upravlja gradom? Također, građani pod hitno moraju dobiti neki odgovor u vezi s deponijom.

U ovakvom stanju, građani i trebaju da preuzimaju odgovornost nad svojom sudbinom. Oni to rade dostojanstveno, mirno, bez ugrožavanja bilo koga i moralna obaveza je biti na njihovoj strani.“