Naša stranka načelno podržava izgradnju sportske dvorane, rekonstrukciju ruševina kao što je “Nama”, kao i većinu mostarskih kapitalnih investicija, ali način na koji se to radi, a posebno legislativa koja stoji iza svega toga potpuno nam je neprihvatljiva.

„Na način da se odlukom kantona preskakanjem ili izbacivanjem iz igre Gradskog vijeća te grad zaduži za procijenjenih 40 miliona KM, krajnji je izraz političke neodgovornosti i nelegalnosti. Niko u ime nepostojećeg Gradskog vijeća nema ni moralno, a niti političko pravo zaduživati Grad Mostar i njegove građane, koji će te kredite vraćati“, kazao je Tarik Tanović, potpredsjednik Naše stranke Mostar.

Za Našu stranku posebno je problematično kako HDZ i SDA lako dolaze do političkog dogovora oko trošenja novaca i zaduživanja i onako prezaduženog grada, a kad je potrebno dogovoriti implementaciju presude Ustavnog suda i održati lokalne izbore, onda se mogućnost za dogovore pretvori u namjernu opstrukciju istih.

„Vlast treba da zna da je održavanje lokalnih izbora prioritet, te da sve što se danas radi jednog dana će doći pod povećalo neke nove vlasti, a sigurni smo i istražnih organa“, kazali su iz Naše stranke, još jednom naglasivši da je neprihvatljivo bilo kakvo rješenje koje ne podrazumijeva održavanje lokalnih izbora, sve druge opcije su HDZ-SDA pokušaji da zadrže pozicije u kojima samo oni upravljaju i rasipaju naše novce.