Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća u Centru Nihad Uk, vijećnik Naše stranke, postavio je pitanje vezano za ustupanje auto kampa u Trpnju u vlasništvu Općine Centar, površine 8750 m2, za samo 13.700 KM na godinu dana.

“Bilo je planirano da plac koji se nalazi pored mora u Trpnju mimo svih pravila bude ustupljen za samo 13.700 KM na godinu dana. To je još jedan primjer nedomaćinskog raspolaganja imovinom Općine, a ponuda od 13.700 KM na godišnjem nivou za 8750 m2 zemljišta uz more je nedopustiva”, rekao je Uk.

“Da bismo dokazali kako se neodgovorno raspolagalo imovinom Općine, mi iz Naše stranke, iako nam to nije posao, za tri dana dobili smo zvaničnu ponudu firme iz Makarske za izdavanje ovog autokampa koja iznosi 30.000 KM, što je više nego duplo više. Sada se ova naša ponuda tretira kao važeća i biće stavljena na dnevni red na sljedećoj sjednici, ako u međuvremenu ne dođe još bolja ponuda”, dodao je Uk.

Vijećnik Naše stranke ističe da je važno raspolagati imovinom Općine Centar na način da Općina ima što veću materijalnu korist.

“Nadam se da će dosadašnji maćehinski odnos prema imovini Općine Centar postati prošlost. Također,u ovom slučaju potrebno je raspisati javni poziv, i u BiH, a posebno u Hrvatskoj. Važno je da se sve uradimo da se imovina naše Općine zaštiti, tako što je nećemo davati u bescjenje i mimo zakonom predviđenog postupka”, zaključio je Uk.