Varja Nikolić, vijećnica Naše stranke u Općinskom vijeću Centar Sarajevo, obratila se volonterima Centra za razvoj omladinskog aktivizma povodom Međunarodnog dana aktivizma.

Između ostalog, Varja je pozdavila volonterski rad mladih aktivista na području općine: “Drage volonterke i volonteri, srdačno vas pozdravljam i čestitam vam Međunarodni dan volonterizma, sa željom da vas svakim danom bude sve više okupljenih oko ove plemenite ideje. Koristim se prilikom da zahvalim direktoru i program menadžerici Centra za razvoj omladinskog aktivizma CROA, Zafiru i Ameli, koji su me pozvali na današnju „Galeriju volonterizma“ završnu manifestaciju projekta „Volontiranje je cool“ , te mi ukazali čast da vam se obratim.”

“Kroz vaše volonterske aktivnosti doprinos ste dali vašim školama, nastavnicima, porodici, prijateljima, susjedima i ukupnoj lokalnoj zajednici. Oni u vas vjeruju i u vama vide nadu za bolju budućnost našeg društva. A to je nemjerljivo i ne može se novčano izraziti. Jer, to je čin nesebičnog davanja i ljubavi! Želim vam poručiti da pronosite ideju volonterizma šireći vaše aktivnosti, za koje se nadam da će jednog dana prekriti cijelu našu zemlju.”