Na sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva, vijećnik Naše stranke Vibor Handžić je zatražio da gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić podnese ostavku iz moralnih razloga, pojasnivši svoj stav činjenicom da gradonačelnik Komšić na proteklim izborima nije dobio povjerenje građana premda je bio nosilac liste svoje stranke za Skupštinu Kantona Sarajevo.

”Ako uzmemo u obzir to da je Gradsko vijeće već u nekoliko navrata raspravljalo o smjeni gradonačelnika Komšića, situacija u kojoj se on pojavio kao nosilac liste jedne političke partije na proteklim općim izborima, bila je, po mišljenju vijećnika Naše stranke, idealna prilika da se provjeri koliko građani Sarajeva podržavaju njegov rad. Potvrđeni rezultati nam potpuno realno pokazuju da gradonačelnik Komšić nije dobio podršku građana, jer kao nosilac liste svoje partije za Skupštinu Kantona Sarajevo nije prešao ni izborni prag. Količina glasova koju je dobio je – neka mi bude dozvoljeno da kažem – neprihvatljivo mala”, kazao je Handžić.

”Naša stranka je u GV 2013. prilikom izbora za gradonačelnika dala podršku prof. dr. Komšiću, respektujući njegovu akademsku i političku karijeru, njegovoj ulozi na putu ka nezavisnoj i suverenoj Bosni i Hercegovini i njegov doprinos razvoju demokratskih odnosa u njoj. Međutim, nakon što su građani Sarajeva indirektno kazali koliko su zadovoljni njegovim radom na funkciji koju obavlja, tačnije nakon što mu je uskraćena podrška, nadamo se kako će gradonačelnik Komšić ostati dosljedan svojim demokratskim principima i da će, iz moralnih razloga, podnijeti ostavku na tu značajnu funkciju”, zaključio je Handžić.