Vijećnici Naše stranke podržali su Zaključak Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo kojim se omogućava izdvajanje sredstava u iznosu od 700.000 KM za kupovinu minibusa koji bi saobraćali padinskim dijelovima ove općine. Na ovaj način će svih 11 linija u Starom Gradu napokon ponovo biti u funkciji.

„Uvijek smo isticali činjenicu da je ovo najveći problem u našoj općini. Naši sugrađani koji žive u padinskim dijelovima već godinama su diskriminisani, jer im je uskraćena mogućnost korištenja javnog prijevoza. Danas smo iz GRAS-a dobili obećanje da će nova vozila biti korištena isključivo za potrebe stanovništva u Starom Gradu te da će sve linije biti u funkciji do kraja mjeseca, što me izuzetno raduje“, rekao je vijećnik Vibor Handžić.

Podsjećamo da je na inicijativu Naše stranke u novembru 2015. godine održana tematska sjednica Općinskog vijeća na kojoj je upućen dopis resornom ministarstvu sa zahtjevom da hitno pristupi rješavanju problema minibuskog prevoza u Starom Gradu, ali resorni ministar Mujo Fišo nije došao. Zastupnici Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo od tada su više puta pokretali pitanje rješavanja ovog problema.