Povodom nedavnih mafijaških obračuna u gradu Tuzli i ponovo narušene sigurnosti građana ubistvima i napadima, Naša stranka se pita šta će gradsko vijeće učiniti povodom sve nesigurnije situacije na ulicama Tuzle. Dosadašnji deklarativni napori gradskih vlasti rezultirali su nizom rezolucija, mišljenja, zaključaka, informacija ali se situacija na gradskim ulicama nije promijenila.

Ubistva koja se dešavaju su rezultat nerada svih institucija koje rade na sigurnosti građana. Pozivamo gradsko rukovodstvo, gradsko vijeće da se više pozabavi sigurnošću građana, a manje unutarstranačkim problemima u postizbornom periodu. Građane Tuzle više ne zanima koji je nivo vlasti dužan da obezbjedi sigurnost građana. Tuzlacima je bitno da se u svom gradu osjećaju sigurnim i tim povodom pozivamo gradske vlasti da izvše pritisak na više nivoe kako bi se stepen sigurnosti građana podigao na veći nivo, makar to značilo i povećano prisustvo policijskih snaga na ulicama našeg grada.

„Iskoristit ću ovu priliku da čestitam dosadašnjim općinskim vijećnicima na novom statusu gradskih vijećnika. Nadam se da će ih taj status uozbiljiti i da će prestati da se bave problemima drugih gradova i država te se okrenuti lokalnoj politici. Ulice Tuzle nisu sigurne, noćni život vikendom se od zabave pretvorio u krvave sukobe. Pozivamo gradsku vlast da se, umjesto kozmetičkim uređenjem grada posveti suštinskim pitanjima zbog kojih građanke i građani Tuzle noćima ne spavaju i strahuju za vlastiti život.“ – izjavio je Darjan Minov, predsjednik Općinske organizacije Naše stranke Tuzla.