Zdravko Radošević, vijećnik Naše stranke, na dnevni red sjednice Opštinskog vijeća Bosanski Petrovac, uspio je uvrstiti tačku dnevnog reda na kojoj će se donijeti konačna odluka o izgradnji spalionice animalnog i farmaceutskog otpada u ovoj lokalnoj zajednici. Sjednica će biti održana 10. augusta.
„U augustu će se Opštinsko vijeće konačno očitovati o zahtjevu firme ZANI iz Lukavca za dodjelu 0,3 ha zemljišta za izgradnju spalionice.
Predložiću zaključke u kojima ću tražiti da se pomenutoj firmi odbije dati traženo zemljište te da OV jasno izrazi stav da je protiv izgradnje spalionice.
Ovaj proces sam započeo nakon Javne rasprave slanjem prigovora Ministarstvu na izdavanje okolinske dozvole, potom sam alarmirao javnost i čuo jasno Ne od građanki i građana opštine Bosanski Petrovac.
Došlo je vrijeme i da OV Bosanskog Petrovca iskaže svoj jasan i nedvosmislen stav o ovom projektu.
Siguran sam da će Vijeće odbiti dati zemlju na korištenje i odbiti projekat, kao što se nadam da će nadležno Ministarstvo slušati glas javnosti i odbiti izdati okolinsku dozvolu.
Nepodnošljiva doza licemerja i neiskrenosti koja je na sceni zadnjih dana, počevši od onih koji nisu reagirali a morali su, pa do onih koji su podržavali ovaj projekat, čini ovu važnu temu dnevno-političkim folklorom koja će u augustu, nadam se, zauvijek biti iza nas“, rekao je Radošević.